U Šibenik stiglo preko 4 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi

Ukupno 4.3 milijuna kuna stiglo je u Grad Šibenik iz Europskog socijalnog fonda za projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim školama. Ugovor je danas u Zagrebu potpisao zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak.

– Grad Šibenik uspješno je drugu godinu zaredom osigurao bespovratna sredstva za osiguranje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. S djecom će raditi ukupno 28 pomoćnika u sedam osnovnih škola na području grada Šibenika koji će im pružati podršku za kvalitetno uključivanje u nastavu – kazao je Rakić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od pet milijuna kuna, pa će Grad Šibenik iz proračuna osigurati ostatak sredstava za iduće četiri godine.

U sklopu ugovora Gradu Šibeniku osigurana su i sredstva za rad koordinatora koji će upravljati svim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta.

Cilj projekta je pojačati osjećaj pripadnosti i samopoštovanja, emocionalnog funkcioniranja, uspješnije socijalizacije što dovodi do poboljšanja njihovih obrazovnih postignuća kod učenika s teškoćama.  Osim toga, projektom će 28 osoba pronaći zaposlenje te steći nove vještine kroz edukaciju, iskustvo u radu s djecom i povećati stupanj zadovoljstva kroz pomoć učenicima s teškoćama u razvoju.

ugovor 2 ugovor

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.