U šibenskoj bolnici raspravljalo se o palijativnoj skrbi: ‘Postoji potreba za edukacijom medicinskih sestara’

U šibenskoj bolnici u srijedu je održan Okrugli stol na temu ‘Palijativna skrb-izazov današnjeg zdravstvenog sustava i razvoj u Šibensko-kninskoj županiji s ciljem planiranja razvoja palijativne skrbi naše županije, te suočavanja s izazovima starenja stanovništva i porasta onkoloških i kroničnih bolesti.

Jedan od zaključaka okruglog stola je da postoji potreba za edukacijom medicinskih sestra u području palijativne skrbi, te da bi tome svakako trebao doprinijeti Studij sestrinstva kojeg Veleučilište u Šibeniku priprema, a koji bi trebao omogućiti obrazovanje medicinskih sestara i u području palijativne skrbi.

Palijativna skrb bolesnika u posljednje vrijeme postaje sve veći izazov za sve dionike javnozdravstvenih službi. U našoj županiji organizirana je kroz stacionirane usluge u Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatski ponos u Kninu, ali i kroz mobilne palijativne timove čija je organizacija započela kroz djelatnost domova zdravlja Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.