U šibenskoj knjižnici promocija knjige Josipe Pavičić Berardini: ‘Knjigu sam ispisala suzama’

Zadarska spisateljica Josipa Pavičić Berardini u sklopu mini turneje po Dalmaciji u srijedu, 6. rujna, gostovat će u Šibeniku.

Spisateljica će promovirati svoju četvrtu, no prvu autobiografsku, knjigu ‘Šest milimetara’, a promociju će u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić voditi Marijana Perinić, stand up komičarka i spisateljica iz Šibenika.

‘Šest milimetara’ za Josipu Pavičić Berardini ima posebno značenje. Upravo ti, naizgled beznačajni, milimetri promijenili su joj život. Prije tri godine saznala je da ima karcinom dojke, a godinu dana poslije uslijedila je dvostruka mastektomija o kojoj je hrabra Josipa progovorila javno.

Za nju je pisanje bilo najbolja terapija tijekom borbe s karcinomom.

– Neki ljudi svoju bol olakšavaju pričanjem, neki šutnjom, neki crtanjem, neki izolacijom, a ja definitivno pisanjem. To je zaista moja mentalna terapija! Puno mi je pomoglo da do kraja složim cijelu priču o sebi. Ja sam tu knjigu zaista ispisala svojim suzama. Bez ikakvog previranja i skrivanja, to je tako, tako kako je bilo, iskreno i od srca, kazala je nedavno za story.

Početak promocije je u 19 sati.

josipa pavicic

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.