Sezonska pilot linija

U srijedu kreće prvi šibenski ‘morski autobus’: Za 10 kuna povezane Mandalina, riva i MartinskaFoto: Avalon Yachting

Lokalnu gradsku brodsku liniju u šibenskoj luci održavat će tvrtka ‘Avalon yachting’ Dragana Slavice iz Šibenika, koja je taj pilot projekt gradske uprave dobila u postupku javne nabave.

– Danas bi s odabranim prijevoznikom trebao biti potpisan ugovor i već od sutra brod bi mogao krenuti. Zbog nekih dopuna dokumentacije kasnimo nekoliko dana, a problem je i što kod Banja nije lučko područje pa brod neće moći ticati tu gradsku plažu. Nova ruta je od Mandaline do pontona kod autobusnog kolodvora, zatim do topova i do Martinske pa natrag. Cijena ostaje 10 kuna, a po rasporedu bit će šest polazaka dnevno. Kako je bilo planirano da linija krene 8. srpnja i prometuje do 31. kolovoza, produljit ćemo je za dva-tri dana – kazao nam je Petar Mišura iz gradskog Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

 

Podsjetimo, Već dugo se u Šibeniku promišljaju i pripremaju projekti alternativnog gradskog prijevoza kako bi se mali broj prometnica rasteretio i iskoristile druge mogućnosti povezivanja točaka interesa građana i posjetitelja. Paralelno, uz sustav žičara, tako se gradska uprava okreće i ‘morskoj aveniji’ Šibenika.

Riječ je o pilot projektu alternativnog gradskog prijevoza. Procijenjena vrijednost nabave je 140 tisuća kuna bez PDV-a, a Grad Šibenik će odabranom brodaru pola iznosa isplatiti u roku od 30 dana od početka plovidbe, a ostatak novca po završetku pilot projekta.

Nova ‘cesta’ kroz Šibenik: Grad uvodi kružnu liniju u luci

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.