Ugovoreni zadnji građevinski radovi u Odeonu: Za četiri mjeseca može početi opremanje

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas s predstavnicima zajednice ponuditelja Reliance Split i Polinom, ugovor o izvođenju radova pete faze uređenja bivšeg kina Odeon. Riječ je o uređenju ulaznog dijela do glavne ulice, sanitarnih čvorova, postavljanju unutarnjih vrata i rasvjete što bi te tvrtke trebale obaviti u roku od četiri mjeseca za nešto više od tri milijuna kuna.

Gradonačelnik Burić najavio je kako je ovo zadnji ugovor za Odeon koji potpisuje s građevinarima.

– Još nas čeka potpisivanje ugovora za opremanje i to je kraj ove priče. Konačni datum ovisi od niza okolnosti, ali se sasvim sigurno približio trenutak kad će Šibenik dobiti u najužem centru grada dvoranu koja će promijeniti i kulturnu i društvenu scenu samog grada, kazao je Burić.

Burić je podsjetio da posao obnove, odnosno rekonstrukcije Odeona traje dugu, kako zbog stanja samog objekta tako i zbog osiguravanja novca za radove.

– Moderna multifunkcionalna dvorana je zaista potreba grada Šibenika. Dobit ćemo dvoranu koja će omogućiti od kongresnih zbivanja, kazališnih predstava, kino dvorane do alternativne zatvorene scene u gradu. Projekt traje relativno dugo jer je riječ o objektu koji je bio izrazito derutan. Prvo veliko iznenađenje bila je statika zbog koje smo morali krenuti sa sanacijom od temelja i tako nastavili kroz sve ostale faze, naglasio je Burić.

odeon3

– Ovog izvođača dobili smo na ponovljenom natječaju jer je na prvom ponuđena cijena premašila za 50 posto predviđeni iznos radova. Novim natječajem smo pokušali dobiti manji iznos, no u tome nismo uspjeli. To je tržišna cijena 3.053.000 kuna, a rok je četiri mjeseca. Nakon ovih radova ostaje opremanje prostora audio i video opremom, opremanje kafića i postavljanje podnih i zidnih obloga, kazao je dogradonačelnik Danijel Mileta.

Od 2013. godine, kada je počela obnova dvorane Odeon i njezina prenamjena u višenamjenski prostor, uloženo je 6,1 milijuna kuna od čega je 3,9 milijuna kuna iz Ministarstva kulture koje je i za ovaj ugovor dalo 500 tisuća kuna.

Izvođači radova pete faze obnove Odeona, kako je rekao Nikša Korda iz tvtke Polinom, vjeruju da će radove obaviti u predviđenom roku te da će Grad Šibenik biti zadovoljan kvalitetom izvedbe.

Kako je ranije najavljeno dvoranom Odeon upravljat će Javna ustanova Tvrđave kulture koja će izraditi i potrebne troškovnike za audio i video opremu dvorane.

odeon1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.