Večer poezije na travi: S pjesnikom Enesom Kiševićem brojni su Šibenčani uronili u suton

Poznati pjesnik Enes Kišević brojnim je Šibenčanima u četvrtak navečer na travi ispred kluba Azimut predstavio svoj sonetni vijenac ‘Dar Nikoli Tesli’ koji je, kao što mu i ime govori posvećen velikom hrvatskom i svjetskom fizičaru i genijalnom izumitelju.

Pjesnikov nastup u Šibeniku, koji su organizirali Kulturna udruga Fotopoetika uz veliku podršku Nacionalnog parka Krka, povezan je i sa programom obilježavanja 123. obljetnice puštanja u rad javne rasvjete u Krešimirovom gradu koje se dogodilo 28. kolovoza.

Štoviše, ove se godine navršava 75. godišnjica Tesline smrti što je dodatan razlog da se ova dva datuma povežu u jedinstvenom događanju.

Kišević u petak nastupa i na manifestaciji ‘Kistanjski zalasci sunca’ u okviru projekta zagrebačke Prosvjete ‘Duga iznad Krke’, a planiran je i posjet grobu Tesline sestre Angeline koja je sahranjena u Kistanjama.

kisevic kisevic1 kisevic2

Kišević je objavio mnoge zbirke pjesama za djecu i odrasle, zastupljen je u antologijama i pregledima lirike, a njegove pjesme su uvrštene u školskim čitankama. Zbog jednostavnog izričaja pristupačnog svim čitateljima, ali nadasve duboko osobnog i univerzalnog, ovaj pjesnik je stekao kultni status pjesnika istančane lirike. Njegove pjesme su prevedene na mnoge strane jezike, a za svoje pjesničko stvaralaštvo dobio je brojne nagrade i priznanja. Kao slobodni dramski umjetnik glumio je u svim zagrebačkim kazalištima, najviše u zagrebačkom teatru ITD i nastupao više od dva desetljeća na Dubrovačkim ljetnim igrama igrajući prestižne uloge velikih redatelja. Član je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

 

kisevic4

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.