Veleučilište u Šibeniku postalo članom ENTO-a: ‘Nastavlja se jačanje međunarodne suradnje’

Veleučilište u Šibeniku postalo je članom ENTO-a, odnosno europskog udruženja organizacija čija je djelatnosti obrazovanje dužnosnika i službenika uprave i lokalne samouprave. Zahtjev za članstvom predali su u listopadu, a prošlog ih je vikenda u Francuskoj na generalnoj skupštini Europske mreže obrazovnih udruga predstavljao Ljubo Runjić. Ujedno, osim VUŠ-a u Šibeniku, članice ENTO-a su i Veleučilište u Vukovaru te Hrvatski institut za lokalnu samoupravu.

ento vus

Ulazak u ENTO od praktične je važnosti jer će Veleučilište u okviru programa cjeloživotnog obrazovanja početi provoditi treninge i radionice za službenike u javnoj upravi.

ento veleuciliste

Dekan Ivan Malenica ističe kako  Veleučilište u Šibeniku nastavlja jačanje segmenta međunarodne suradnje i mobilnosti zaposlenika i studenata. Tako su nedavno potpisana i dva Erasmus+ ugovora sa Fakultetima za javnu upravu iz Varšave i Gdanjska što će omogućiti studentima Upravnog studija ostvarenje mobilnosti.

vus dan

Također, prošlog tjedna je u posjet Veleučilištu u Šibeniku bio i  Dan Hibbler sa sveučilišta DePaul iz Chicaga s kojim je postignut dogovor o budućoj suradnji Veleučilišta s tim najvećim katoličkim Sveučilištem u Sjedinjenim Američkim Državama. Inače, Veleučilištu u Šibeniku sklopilo je Erasmus ugovore sa preko 20 međunarodnih visokih školskih ustanova čime je studentima omogućena erasmus mobilnost.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.