Više ne morate u red: Upisi u radionice MDF-a od četvrtka i online

U četvrtak, 23. svibnja, počinju upisi u radionice 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, a prvi put će roditelji djecu moći upisati putem online upisa na www.mdf-radionice.com. Ipak, za upis djeteta može se doći i osobno u zgradu Kazališta. Online upisi  u četvrtak počinju u 10 sati, a trajat će do 31. svibnja, odnosno dok se ne popune sva mjesta. Za one koji će dijete upisati u zgradi Kazališta upisi će u četvrtak i petak trajati od 10 do 12 te od 18 do 20 sati.

– Na ovaj smo način roditeljima koji ne žive u Šibeniku, a koji redovito svoju djecu šalju rodbini na more da bi sudjelovala u festivalskom programu, olakšali upis djece u radionički program. Isto tako, mislili smo i na one koji možda, nažalost, nemaju pristup internetu da upišu djecu i omoguće im da budu važan kotačić u stvaranju čarobne atmosfera po kojoj je naš Festival poznat – poručio je Jakov Bilić, ravnatelj šibenskog HNK i prvi čovjek MDF-a.

Ovogodišnji Festival djeteta nudi 42 različite radionice za brojne uzraste, a kroz radionički program ovog lipnja proći će i majke s bebama starosti od šest mjeseci do prve godine . Za njih je pripremljena radionica ‘Jupi beba – Moj prvi festival’.

U ponudi su, između ostalih, tekstilne radionice, drvodjelska radionica, radionica izrade nakita, ekološke radionice, glumačke i likovne. Svako dijete može upisati jednu radionicu, a ove godine u festivalskim radionicama ima mjesta za preko 900 djece. Sve njih kroz čaroban svijet stvaralaštva i učenja na zabavan način vodit će renomirana imena iz Hrvatske, Japana te Italije, Crne Gore i drugih zemalja.

Iz MDF-a podsjećaju  da 59. izdanje 15. lipnja, a otvorit će ga predstava ‘Knjiga o džungli’ u izvedbi  poljskog kazališta Baj Pomorski. Nakon toga, djecu i sve odrasle, kroz 14 dana, očekuju brojne predstave na otvorenim pozornicama i u kazalištu, zabave na ulicama i trgovima, filmski i radionički program. Šećer na kraju je predstava ‘Djevojčica koja je previše čitala’ u izvedbi Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih s kojim će se festivalska zastava 29. lipnja spustiti na godinu dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.