‘Volim svoju županiju’: Zavidim fotografima amaterima koji imaju vremena skitati i snimati’

U šibenskoj knjižnici danas su dodijeljene nagrade dobitnicima foto natječaja ‘Volim svoju županiju’.

Foto natječaj ‘Volim svoju županiju’ pokrenula je Hrvatska zajednica s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija te poticanja snažnijeg regionalnog identiteta. U nešto više od mjesec dana provedbe foto natječaja ‘Volim svoju županiju’ prijavljeno je gotovo 600 fotografija amatera i profesionalnih fotografa. O izboru najboljih fotografija odlučivao je stručni žiri u sastavu: profesionalna fotografkinja i predsjednica žirija Mare Milin, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije Martina Brautović i zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Sandra Pinjuh.

foto13

foto14

foto11

foto15

foto10

– Amaterska fotografija je ponekad i bolja u smislu ‘skitam i snimam’ nego profesionalna. Mi toliko radimo da nemamo vremena uzet kameru i raditi putopisne crtice, ali divim se i zavidim ljudima koji imaju vremena za to, kazala je Milin.

foto9

– Kad smo lani promišljali o ovom projektu u fokusu smo imala građane i želja je bila na neki način približiti dijelove Lijepe naše za koje mnogi od nas nisu čuli. Mogu reći da smo uspjeli tu priču približiti ljudima, posebice mladima, kazao je Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije.

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

foto7

foto8

Prema mišljenju stručnog žirija prvu nagradu odnio je Alan Špiljak iz Krapinsko-zagorske županije, drugo mjesto Mato Zeman iz Korpivničko-križevačke, dok je Kažimir Škrpić osvojio treće mjesto.

Prema broju ‘lajkova’ na Facebooku najboljom je proglašena fotografija Žarka Miškića iz Šibensko-kninske županije, dok je prema broju dijeljenja na Facebooku pobjedu odnio Kristian Kiseljak iz Karlovačke županije.

foto12

Izložbu možete pogledati na prvom katu knjižnice.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.