Očekuju skori rebalans zbog propale prodaje HNK Šibenik

Za šibenski SDP gradski proračun je samo PR aktivnost HDZ-a za lokalne izbore 2021.

Proračun Grada Šibenika, o kojem će se na sutrašnjoj sjednici izjašnjavati Gradsko vijeće, za šibenske SDP-ovce je pompozno velik, ali je i obično pretakanje iz šupljeg u prazno te priprema za izbornu 2021. godinu. Očekuju i brojne rebalanse, a posebno u odnosu na propalu prodaju nogometnog kluba Šibenik jer očito obaveza financiranja nogometnog kluba ostaje Gradu Šibeniku.

– Prebacuju se mnoge stavke, mnogi projekti iz godine u godinu i zapravo mi tri godine nemamo proračun od 300 ili 350 milijuna kuna. To je samo, na jedan loš način, napuhavanje brojki koje na kraju ne budu ni malo stvarne. Kao ni veličina proračune, ni to nas ne iznenađuje. Možemo se samo prisjetiti gradonačelnikovih obećanja kroz sve ove godine koja su isto tako izgledala pompozno kao i svaki proračun. Upravo zbog tih obećanja o kojima slušamo dugo, dugo, proračun i izgleda tako, a od svega nema ništa – kazao je na konferenciji za novinare Tonći Restović, predsjednik šibenske organizacije SDP-a.

Na dnevnom redu Gradskog vijeća bit će i nova Odluka o načinu prikupljanja komunalnog otpada u kojoj se ponovno pojavljuje formula za izračun konačne cijene usluge sa stavkom ugovorne kazne.

– Ugovorna kazna nikako ne bi trebala biti unutar formule kojom se formira cijena usluge, već bi to, ukoliko je potreba za nekakvom kaznom jer se građani ne pridržavaju obaveza, trebalo biti iskazano izvan same cijene usluge – rekao je Restović dodajući kako je sve to samo podloga za još jedno poskupljenje dok gradska vlast uopće ne misli na odnos kvalitete i cijene te usluge.

Analizirajući šibenski proračun za 2020. godinu i projekciju proračuna za 2021. godinu SDP-ovci su zaključili da su pisani u interesu HDZ-a, a dobrim dijelom nisu u interesu građana.

– Ovim proračunom dolazi do bitnih poskupljenja određenih usluga u Šibeniku i s takvim proračunom ne možemo biti zadovoljni. On je isključivo rađen za potrebe predizborne kampanje koja kreće puno ranije od 2021. godine kada su lokalni izbori. U stavci zaposlenih u gradskoj upravi imamo daljnje povećanje iako u gradskoj upravi radi dobar broj ljudi koji svoj posao radi stručno i odgovorno – rekao je Ivan Rajić, potpredsjednik šibenskog SDP-a uspoređujući šibensku gradsku upravu s koprivničkom koja svoje poslove izvanredno izvršava, a ima upola manje upravnih odjela.

Iščitavajući samo stavku ulaganja u obnovu školskih zgrada na području Šibenika gdje su simbolična sredstva planirana u sljedećoj, a ogromna u izbornoj 2021. godini, Rajić zaključuje kako je i proračun samo rezultat PR aktivnosti HDZ-a i pripreme za lokalne izbore. Jedina škola koje nema u proračunu jest derutna i vlažna škola u Raslini zbog čega će SDP amandmanom tražiti novac za obnovu zgrade.

– Neki kažu kako gradonačelnik Šibenika vidi kroz dva zida, a ovdje nije vidio ni kroz jedan i promašio je mnogo toga. To je neodgovorna politika koja nas dovodi do toga da je vrlo upitan nastavak rada područne škole u Raslini – zaključio je Rajić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.