Zeleni grad održao tribinu o novom načinu prikupljanja otpada: ‘Zajedničkim snagama doći ćemo do pravog rješenja’

Zeleni grad Šibenik i Vijeće gradske četvrti Stari grad večeras su u šibenskoj knjižnici održali tribinu na kojoj se razgovaralo o uspostavi novog načina prikupljanja i odvoza otpada, te čistoći u samom srcu grada. Zeleni grad Šibenik uvodi sustav prikupljanja otpada ‘od vrata do vrata’. Građani će dobiti spremnike u koji će moći odvojiti miješani komunalni otpad, papir, plastiku, staklo, metal i to već na svom kućnom pragu.

– Cilj ove tribine je da zajedno vidimo kako poboljšati uslugu prikupljanja i odvoza otpada i kako smanjiti nekontrolirano odlaganje po ulicama. Želim čuti što vi mislite kako na najbolji način organizirati prikupljanje otpada u staroj gradskoj jezgri jer zajedničkim snagama i suradnjom ćemo doći do toga da u konačnici i troškovi budu manji – kazao je Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada koji je u sklopu prezentacije pokazao fotografije otpada kojeg ljudi odlažu po gradskim ulicama.

t

Dubrovnik i Split imaju određene modele prikupljanja otpada koji se temlji na određenoj satnici, a u tom smjeru razmišlja i Zeleni grad.

Na tribinu su pozvani svi građani i ugostitelji iz stare gradske jezgre, ali potonji se nisu odazvali u zavidnom broju.

-Živimo u divnom gradu, ali neodgovorni sugrađani ostavljanjem smeća pored kanti ili odlaganjem krupnog otpada gdje im padne na pamet ruše tu koncepciju. Turisti prolaze kraj toga, dokumentiraju to i fotografije ‘zelenog’ Šibenika šalju u svijet – komentirala je stanarka stare gradske jezgre.

t1 t2 t3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.