Anna Oxa oduševila punu tvrđavu sv. Mihovila, ali publici je kući dozvoljeno ponijeti jedino sjećanje…

Talijanska diva Anna Oxa koju često nazivaju ‘Glas i srce’ u utorak je na tvrđavi sv. Mihovila opravdala taj naziv pred prepunim tribinama. Iako su tribine bile pune, jedino što je publika sa sobom mogla ponijeti s koncerta jesu uspomene na njen nastup, jer je uoči koncerta menadžment glazbenice medijima zabranio da pjevačicu fotografiraju izbliza, a netom prije nego je izašla na pozornicu i publici je upućena molba da nastup ne fotografiraju i snimaju.

Glazbena kameleonka emotivnim i stiliziranim nastupom, a posebno moćnim vokalom, oduševila je šibensku publiku, a nju samu je oduševio i naš grad.

– Imate predivnu državu i predivan grad – kazala je na samom početku gotovo dvosatnog koncerta.

U četiri desetljeća bogate karijere otpjevala je pjesme koje su prerasle u bezvremenske hitove, primjerice ‘È tutto un attimo’ i ‘Senza pietà’, dok se zadnjim albumima okrenula  stvaranju orkestralnog zvuka i ritma obilježenog etno elementima.

Neobuzdana, mlada, provokativna i intrigantna, ali prije svega drugačija, komentari su koje joj je na početku karijere dodijelila talijanska kritika, a koji ovu europski poznatu umjetnicu prate do današnjih dana. Glazbeni uzlet započela je 1978. godine, a svoju je popularnost kapitalizirala 1988. godine vodeći najpopularniji nacionalni televizijski show ‘Fantastico’ gdje je pokazala zavidne glumačke i imitatorske talente.

Početak 2000-ih Oxi je donio i privatnu i profesionalnu preobrazbu. Albumom ‘L’eterno movimento’ okrenula se etno melosu posebno onom njezinih albanskih korijena.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.