Međunarodni dan djeteta

Djeca će danas ispred Krešimirova doma pustiti balone sa svojim porukama

Društvo naša djeca Šibenik danas će u 11 sati ispred gradske uprave, javnim skupom djece i puštanje balona s ispisanim dječjim porukama, obilježiti Međunarodni dan djeteta i početi obilježavanje Dječjeg tjedna.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci, a svojim programskim sadržajima i akcijama dječji tjedan obuhvaća najviše djece i odraslih gdje djeluju Društva naša djeca. Moto dječjeg tjedna je ‘Ljubav djeci prije svega’, a naglasak je na što aktivnijoj participaciji djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Društvo naša djeca Šibenik tradicionalne programske sadržaje realizirat će s osnovnim školama Juraj Šižgorić,i Meterize i Dječjim vrtićem Osmijeh.

U srijedu, 9. listopada bit će organizirane ‘stare igre’ na igralištu ispred škole ‘Juraj Šižgorić’ kroz koje će se osvijestit važnost svakodnevne primjene odredbe konvencije UN-a o pravima djeteta od strane odraslih. U četvrtak, 10. listopada delegacije djece posjetit će gradonačelnika, a u petak, 11. listopada u 10 sati, održat će se Bajkaonica, mala olimpijada i likovna radionica – zajednička aktivnost Osnovne škole Meterize i Dječjeg vrtća Osmijeh u OŠ Meterize.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.