Petak, 5. srpnja

Drugi sastanak radne skupine u sklopu programa suradnje Muzeja Grada Šibenik i udruga u Županiji 2020-2025.

Muzej grada Šibenika organizira drugi sastanak radne skupine za izradu Programa suradnje Muzeja grada Šibenika i udruga Šibensko-kninske županije 2020.- 2025. u petak, 5. srpnja 2019.  godine s početkom u 11,00 sati u prostorijama Muzeja.

Program suradnje izrađuje se u okviru projekta ‘KULTajmo u Šibeniku!: Razvoj civilnog sektora kroz aktivnosti u kulturi’ kojeg Muzej grada Šibenika provodi u suradnji s Gradom Šibenikom te udrugama Mladi u EU, Udrugom slijepih Šibensko-kninske županije i Fotoklubom Šibenik. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Ciljevi projekta su uspostava modela sudioničkog upravljanja u kulturi između Muzeja grada Šibenika i civilnog sektora u Šibensko-kninskoj županiji, povećanje uključenosti građana u kulturu povećanjem aktivnosti u kulturi te dostupnosti za sve građane kao što su i slijepi te slabovidni, djeca s posebnim potrebama i slične skupine. Također, cilj je i jačanje kapaciteta kreatora politika i predstavnika civilnog sektora u županijii te poticanje međusektorskog umrežavanja unutar civilnog sektora u Šibeniku.

U sklopu projekta započeta je izrada planskog dokumenta Programa suradnje Muzeja grada Šibenika i udruga Šibensko-kninske županije 2020.-2025. godine u svrhu definiranja potreba i mogućnosti suradnje i partnerstva civilnog i javnog sektora u Šibensko-kninskoj županiji, kao i definiranja mogućnosti implementacije zahtjeva i potreba civilnog sektora u djelovanje Muzeja grada Šibenika, odnosno definiranja mogućnosti stvaranja doprinosa i civilnog sektora potrebama, interesima, programima i planovima Muzeja grada Šibenika.

Na sastanku će predstavljeni dosadašnji rezultati Projekta i rada radne skupine, potom će biti predstavljeni prijedlozi analize dionika, primjeri dobre prakse, aktivnosti, resursi,  financiranje i upravljanje provedbom Programa suradnje. Dnevni red predviđa i radionički dio te usvajanje zaključaka i planova za dalje.

Pozivaju se organizacije civilnog društva da se odazovu i svojim sudjelovanjem pristupe Programu suradnje koji će biti okosnica djelovanja Muzeja grada Šibenika u odnosima s udrugama u nadolazećem razdoblju.

U slučaju upita i dodatnih informacija o samom Programu i načinu sudjelovanja, udruge se upućuju na kontakt mail tajnistvo@muzej-sibenik.hr i  kultajmo@yahoo.com

Organizacija sastanka sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Muzeja grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.