U općinama Kijevo, Civljane, Kistanje i Ervenik

Eko akcije rješavanja opasnog azbestnog otpada: ‘Pretvaramo općine u zdravije mjesto za življenje’

Eko akcija ‘Moj otok’ organizirat će dva predavanja koji imaju za cilj osvijestiti građane o obolijevanju od karcinoma pluća nastalog korištenjem azbesta u neposrednom životnom okruženju. Predavanje o projektu zamjene azbestnih krovova i fasada na građevinama, u sklopu javnog poziva ‘Moje Općine Kijevo i Civljane bez azbesta’  bit će održana u ponedjeljak, 10. veljače u općinskoj vijećnici u Kijevu u 10 sati. Drugo predavanje je u srijedu, 12. veljače u 11 sati u prostorijama Općine Kistanje.

Cilj predavanja je potaknuti vlasnike građevina i ostale građane da prijave količinu azbesta u navedenim Općinama prema Pravilniku o građevnom otpadu i azbestnom otpadu.

– Udruživanjem smanjujemo cijenu nabave i rada, pridonosimo očuvanju prirode i očuvanju zdravlja, uklanjamo izvor malignih oboljenja, a općine Kistanje i Ervenik pretvaramo u zdravije mjesto za življenje i poželjniju turističku destinaciju – kazali su iz Udruge ‘Moj otok’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.