Lakši i ugodniji uspon, a pod stazom novi cjevovod

FOTO Kozja staza od Ulice 7. kontinenta do Tanaje postaje pješački koridor

Grad Šibenik novcem iz proračuna uređuje pješačku stazu kojom će se iz Ulice 7. kontinenta, puno lakše i ugodnije, moći doći do tvrđave svetog Ivana.

– Riječ je o postojećoj ‘kozjoj stazi’ čiju ćemo trasu iskoristiti za postavljanje cjevovoda do tvrđave i potom urediti kao pješački pristup tvrđavi. Taj pješački koridor bit će uređen na način da bude lakše prohodan i pristupačniji nego sada. Nakon krčenja terena, prvo će Vodovod postaviti svoju infrastrukturu, a potom ćemo urediti stazu sa stubištem – kaže Danijel Mileta, šibenski dogradonačelnik.

Planirano je da radovi potraju oko 40 dana, a sav potreban novac osiguran je u proračunu.

– Ovaj pješački koridor jest u funkciji projekta revitalizacije tvrđave svetog Ivana, ali nije bio prijavljen za financiranje iz EU fondova, već je naknadno dodan. Završetkom staze pristupit će se i uređenju Ulice 7. kontinenta za što je, također, u ovogodišnjem proračunu određena stavka i osiguran novac – najavljuje Mileta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.