FOTO: Kreće rekonstrukcija čvora Meterize: ‘Hrvatske ceste pokazuju da imaju sluha za ravnomjerno ulaganje u državne ceste’

Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, danas je nazočio potpisivanju Sporazuma o realizaciji Projekta rekonstrukcije raskrižja državnih cesta D33 i D8 sa lokalnom cestom L65058 u Šibeniku – čvor Meterize.

Sporazum  o realizaciji projekta  vrijednog 13.301.008,04 kn (bez PDV-a) su potpisali ispred nositelja Projekta te ujedno naručitelja radova, Hrvatskih cesta d.o.o. direktor društva, Josip Škorić dok je ispred izvođača radova, tvrtke Sarađen d.o.o. Sporazum potpisao direktor, Marko Sarađen.

hrvatske ceste branka juricev oleg butkovic josip skoric 290816 1

hrvatske ceste goran pauk zeljko buric 290816 1

hrvatske ceste oleg butkovic marko saraden 290816 1

hrvatske ceste oleg butkovic290816 1

– Poznavajući gospodina Sarađena i rad njegove tvrtke, uvjeren sam da će se u roku 12 mjeseci navedeno čvorište pustiti u promet- istaknuo je Škorić.

-Prije nekoliko mjeseci, tijekom službenog posjeta Šibeniku, dotaknuli smo se prometne problematike u Šibeniku, među ostalima i ovog čvora i danas se nalazimo ovdje na potpisivanju ugovora. Iznimno mi je drago što su osim čvora Meterize u pripremi i čvorovi Njivice i Rokići, na kojima rade Hrvatske ceste. Na taj način Ceste pokazuju da imaju sluha da ravnomjerno ulažu u državne ceste, crne točke i uska grla. S obzirom na velike potrebe u cijeloj Hrvatskoj, ovo je pokazatelj da se nalazi volja i snaga da se ravnomjerno sve skupa u Hrvatskoj realizira- istaknuo je Butković koji je obišao i Vodice gdje se radi obilaznica i koja prema njemu ide predviđenom dinamikom.

hrvatske ceste oleg butkovic290816 2

hrvatske ceste oleg butkovic290816 4

hrvatske ceste oleg butkovic290816 6

Radovi na čvoru Meterize kreću početkom listopada kako ne bi ometali turističku sezonu, a predviđeno vrijeme radova je oko 12 mjeseci.

Gradonačelnik Željko Burić naglasio je da Grad Šibenik u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture radi sustavno i ciljano, te da projekti nisu sami sebi cilj i svrha, već je cilj rješavanje prometnog čepa na kojeg se nadovezuju problemi Vodica i obilaznice

-Ja se nadam da će se završenjem master plana koji Grad Šibenik sam financira, otvoriti i priča vertikale sjever – jug, odnosno Gimnazija – Vukovarska cesta – rekao je gradonačelnik Burić koji se osvrnuo i na luku Vrnažu, komunalnu luku vrijednu skoro 40 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.