Raspisan natječaj

Grad traži tvrtku koja će izgraditi DV ‘Ljubicu’: Na jesen 2021. mališani će se igrati u novom dječjem vrtiću

Grad Šibenik traži izvođača radova za novi dječji vrtić ‘Ljubica’ u gradskoj četvrti Crnica, a koji bi trebao niknuti na mjestu postojećeg montažnog objekta.

– Dječji vrtić ‘Ljubica’ već desetljećima djeluje u neuvjetnim prostorima, te ćemo izgraditi moderno opremljen objekt koji će zadovoljiti sve aktualne pedagoške standarde za preko 80 djece te biti novi dom popratnih službi jedne od naše dvije predškolske ustanove. Naime, zakonodavac je uvjetovao da, obzirom na ukupan broj djece u gradskim vrtićima, ih trebamo razdvojiti u dvije pravne osobe tako sada imamo ‘Smilje’ i ‘Šibensku maslinu’ – kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta.

Glavni i izvedbeni projekt je isporučila osječka tvrtka Trinas projekt, odabrana kao najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju, za ukupno 193.750 kuna. Ta sredstva je Grad Šibenik uspješno ostvario apliciranjem na natječaj Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku. Idejni projekt je izradila tvrtka Izgradnja projekt iz Šibenika, a nekoliko godina je trebalo stručnim službama Grada da riješe kompleksna imovinsko-pravna pitanja i sudske sporove na tom prostoru i dodatno ga prošire.

Planirana zgrada dječjeg vrtića ‘Ljubica’ prostirat će se na parceli ukupne površine 1.500 četvornih metara, a sastojat će se od podruma, prizemlja, prvog kata te ravnog krova s izlazom na njega na kojem će biti uređena površina za igru. Ovo će postati centralni dječji vrtić za ustanovu ‘Smilje’, s obzirom da će se u njemu nalaziti i centralna kuhinja, centralna praonica, centralni arhiv, te stručne službe. Uz grijanje na plin i suvremenu led rasvjetu, sadržavat će i manju sportsko-plesnu dvoranu kako bi se djeca rekreirala za ružnog vremena.

– Ovo je samo nastavak niza kapitalnih ulaganja u predškolskom odgoju za koja često osvajamo bespovratna sredstva fondova ili mjerodavnih ministarstava. Na natječajima i javnim pozivima zadnjih šest godina u kontinuitetu dobivamo novac za Šibenik. Za energetsku obnovu vrtića ‘Vidici’ smo od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a zatim od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, osvojili ukupno blizu tri milijuna kuna, a za obnovu dječjeg vrtića ‘Kućica’ na Baldekinu i njegova okoliša preko 910 tisuća kuna. Od istih ministarstava smo za dječje vrtiće Građa i Šibenski tići ukupno osvojili 1,6 milijuna kuna. Za okoliš dječjeg vrtića ‘Veslo’ u Zatonu smo od Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osvojili 707 tisuća kuna. Uz prošlogodišnju donaciju INA-e za novo dječje igralište u Crnici uz sportski centar ‘Ljubica’ i igralište za djecu s posebnim potrebama u Park šumi Šubićevac, a za koje nam je Jadranska banka donirala 750 tisuća kuna, ne treba zaboraviti ni dječja igrališta na Krapnju, Žirju i Meterizama za koja smo također osvojili sufinanciranje ili izlobirali donacije – nabrojao je Mileta.

Očekuje se da novi vrtić ‘Ljubica’ prvu djecu primi nakon ljeta sljedeće godine, a zainteresirani građevinari svoje ponude trebaju dostaviti do 18. ožujka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.