Bit će to 11. kongres

Kongres onkologa u Šibeniku: ‘U Hrvatskoj povećanje oboljelih i umrlih’

Hrvatsko društvo za internističku onkologiju će 11. kongres s međunarodnim sudjelovanjem održati u Šibeniku od četvrtka do nedjelje. Kao i proteklih godina, Kongres je organiziran zajedno sa Sekcijom za onkološku farmaciju Hrvatskog farmaceutskog društva.

Programom će biti obuhvaćena gotovo sva sijela solidnih tumora, a voditelji tema i predavači bit će priznati stručnjaci i znanstvenici, no kao i do sada naglasak će biti na mlađim kolegama i njihovom aktivnom sudjelovanju.

– U Hrvatskoj i nadalje bilježimo rastući broj novooboljelih i umrlih od zloćudnih bolesti, što nam nameće obvezu ulaganja dodatnih napora kako bismo se tome u svakodnevnom radu čim uspješnije oduprli. Srećom, onkologija se ubrzano razvija i svjedoci smo brojnih revolucionarnih postignuća ostvarenih u vrlo kratko vrijeme. To opravdava želju da se sastanemo i ove godine, kao i niz dosadašnjih. Zajedno ćemo prodiskutirati novosti koje mijenjaju kliničku praksu, te se pokušati približiti rješenju sve brojnijih dilema s kojima se susrećemo – piše u pozivu na kongres.

Više detalja o samom kongresu možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.