Priprema za gradnju

Lavčević na Palacinu uklanja sve osim vanjskih zidova budućeg studentskog domaFoto: Bruno Bašić
Foto: Bruno Bašić

Radovi na izgradnji studentskog doma na Palacinu, koji su počeli 4. studenoga Lavčevićevim preuzimanjem gradilišta, napreduju i već je uklonjena derutna prizemnica na mjestu koje će biti izgrađen središnji objekt novog doma.

Radovi su, podsjetimo, vrijedni 68 milijuna kuna, a projekt je ukupno težak oko 83 milijuna kuna od kojih je većina povučena iz europskih fondova. Bivša vojarna na Palacinu postat će dom za tristotinjak studenta za 18 mjeseci koliki je ugovoren rok, što znači da bi studenti trebali useliti u akademskoj godini 2021./22.

Izgradnjom studentskog doma Šibenik i Veleučilište će dobiti 150 soba, odnosno 300 kreveta te 16 apartmana za gostujuće predavače.

– S ovim će Veleučilište u Šibeniku dobiti možda i najsuvremeniji objekt za smještaj studenata u Hrvatskoj i u Europi – kazao je prije dva tjedna dekan Veleučilišta u Šibeniku Ljubo Runjić koji vjeruje da će u budućnosti Šibenik iz veleučilišnog grada postati sveučilišni grad.

Po riječima Jakše Vulića, glavnog inženjera gradilišta iz firme Lavčević, zatekli su i loše stanje dviju bočnih zgrada pa će vrlo brzo srušiti unutarnje ploče i zidove dok će fasadni zidovi ostati isti.

Foto: Bruno Bašić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.