Šibenske Pčelice ušle u svijet sporta

Mališani iz šibenskog vrtića Pčelica zaigrali košarku s pravim košarkašima i upoznali powerlifting

Djeca iz vrtića Pčelica u sastavu Šibenske masline imala su priliku upoznati dva sporta –  košarku i powerlifting u okviru teme ‘Sport i zdravlje’. Temu su odabrale odgojiteljice u okviru predviđenog programa Kurikula, a roditelji su im pomogli u realizaciji sportskih aktivnosti.

Tako je djecu u svijet košarke uputio kapetan GKK Šibenika Domagoj Bašić, otac malog Roka, koji je polaznik vrtića Pčelica. Bašić je organizirao odlazak djece u sportsku dvoranu Baldekin gdje su djeca gledala trening košarkaša i tako iz prve ruke saznala kako se postaje košarkaš. Pritom su s košarkašima i zaigrali.

U svijet powerliftinga, sporta koji se inače brka s dizanjem utega, djecu je uputio otac djevojčice Aleksandre, Goran Šimić koji je osnivač i predsjednik Powerlifting kluba Šibenik. Goran Šimić posjetio je djecu u vrtić i pričao o svojim sportskim podvizima Kluba i pokazao im brojna priznanja i medalje koje su osvojili na natjecanjima. Djeci je pričao o sportu kojim se bave žene i muškarci, te istaknuo važnost pravilne ishrane i spavanja.

Za kraj djeca su imala priliku popričati i o ekološkim akcijama koje provodi Powerlifting klub Šibenik i dogovoren je sljedeći susrest s djecom, sljedeći put u obliku ekološke radionice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.