'The Laboratory for Youth Workers'

Međunarodni projekt okupit će u Šibeniku 30 mladih iz devet zemalja

Institut za mobilnost mladih iz Zagreba u Šibeniku će, od 25. listopada do 1. studenog, provoditi glavne aktivnosti međunarodnog projekta pod nazivom ‘The Laboratory for Youth Workers’, koji okuplja 30 mladih osoba iz devet zemalja, a financirane je u sklopu Erasmus+ programa.

‘The Laboratory for Youth Workers’ je trening koji je posebno projektiran za osobe koje rade s mladima i koji se zanimaju za mentorstvo ikorištenje metoda podučavanja u radu svojih organizacija. Trajanje cjelokupnog projekta biti će šest mjeseci, počevši od 1. rujna 2019. do 28. veljače 2020. godine.

Mentorstvo kao trening ili razvojni proces kroz koji je pojedinac podržan kod postizanja određene osobne ili profesionalne kompetencije ili cilja, važna je komponenta učinkovitog funkcioniranja nevladinih organizacija kao potpore za mlade. Individualni rad s korištenjem metoda mentorstva unutar organizacije, kao i rad s lokalnim zajednicama, mogu povećati kvalitetu rada organizacijaopćenito te imaju izravan utjecaj na ciljne skupine s kojima organizacija radi.

Osim edukacija i radionica, sudionici će imati priliku da uče o hrvatskoj kulturi, istraže grad Šibenik i ljepote hrvatske obale.

Države koje sudjeluju u ovom projektu su Poljska, Turska, Bugarska, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Italija, Malta, Portugal i Hrvatska.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.