Želi postati pomorac

Mileta primio desetogodišnjeg Tonya koji je osvojio zlatnu medalju na olimpijadi u mentalnoj aritmetici

Tonya Cvitkovića, 10-godišnjeg Šibenčanina koji je osvojio zlatnu medalju na četvrtoj međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici koja je u lipnju održana u Beogradu, primio je danas zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i čestitao mu na sjajnom uspjehu.

Na primanju je bio i gradonačelnik Željko Burić, voditeljica škole ‘Malac Genijalac’ Sarah Ivić te otac 10-godišnjeg Tonya.

– Iskrene čestitke Tonyju na odličnom rezultatu i promociji našeg grada. Drago nam je što djeca u Šibeniku, zahvaljujući školi ‘Malac Genijalac’, imaju priliku razvijati nove vještine i to u široj javnosti relativno nepoznatoj disciplini kao što je mentalna aritmetika, ali istovremeno razvijati svoje kognitivne sposobnosti i dodatno učiti – kazao je Mileta.

Tony Cvitković učenik je 4. razreda OŠ Petar Krešimir IV., a posljednjih nekoliko mjeseci polaznik je škole ‘Malac Genijalac’ koja se održava na Šubićevcu u sklopu koje se primjenjuje Hikari program mentalne aritmetike.

– Riječ je o programu koji se temelji na upotrebi drevne računaljke abakus čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina. Djeca prvo uče računati na abakusu, pomičući kuglice koje predstavljaju brojeve. Zatim to rade bez abakusa, tako da ga vizualiziraju i sve operacije izvode mentalno, pomicanjem kuglica u svojoj glavi na zamišljenom abakusu – pojasnila je voditeljica i osnivačica škole Sarah Ivić.

Tony je na Olimpijadi u Beogradu, koja je okupila više od 1.200 djece iz 15 zemalja, pobijedio u svojoj kategoriji, a koja ovisi o uzrastu i razini dosad savladanog znanja, a uz njega na Olimpijadi je sudjelovalo ukupno pet polaznika šibenske škole ‘Malac Genijalac’. Na primanju je otkrio kako voli igrati tenis i planira učiti španjolski jezik.

– Kao mali htio sam biti gradonačelnik, ali sada želim biti pomorac kao tata – poručio je.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.