Djeluje od 1922. godine

Na Dan Knjižnice predstavljanje novog izdanja, izložba, predavanje i oprost zakasnine

U ponedjeljak, 17. veljače Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku obilježava Dan Knjižnice osnovane toga datuma 1922. godine.

Tim povodom u 13 sati na prvome katu bit će predstavljena nova knjiga koju je Knjižnica objavila, zajedno s Ogrankom Matice hrvatske u Skradinu, u ediciji Bašćina u prosincu 2019. Riječ je o knjizi ‘Tu gdje Istok susreće Zapad: engleski putopisci 19. stoljeća o Šibeniku i okolici’, koju je priredio doktor znanosti Marinko Šišak. Uz predgovor priređivača, knjiga sadrži prijevode poglavljā iz knjiga šestorice engleskih putopisaca koji su posjetili Šibenik i njegov kraj i u tim djelima ostavili svoje dojmove. Knjigu će, uz priređivača, predstaviti akademik Nenad Cambi, nakon pozdravne riječi Vilijama Lakića, ravnatelja Knjižnice. Predstavljanje će biti popraćeno i prigodnom izložbom.

U 18 sati u multimedijskoj dvorani Gordana Dragičević, permakulturni stručnjak, održat će predavanje pod naslovom ‘Regenerativna poljoprivreda’. Predavanje Knjižnica organizira kao dio programa ‘Zeleno volim’, koji sufinanciraju Europska unija i Grad Šibenik u sklopu projekta C-Change.

Prema običaju, Knjižnica će na svoj dan oprostiti zakasninu korisnicima koji tada vrate građu čiji su rok posudbe prekoračili.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.