Vrijednost nabave je oko 8,2 milijuna kuna

Otvoren natječaj za uređenje kuća Kažerma i Šare na Zlarinu u sklopu Hrvatskog centra koraljaFoto: Arhiva/Šibenski portal

Grad Šibenik otvorio je postupak javne nabave za radove uređenja kuća Šare i Kažerma s pristupnim putom u okviru projekta Hrvatski centar koralja Zlarin. Procijenjena vrijednost nabave iznosi nešto manje od 8,2 milijuna kuna. Zainteresirani gospodarski subjekti svoje ponude mogu dostaviti do 4. rujna ove godine do 13 sati, a svu potrebnu dokumentaciju mogu pronaći na ovom linku.

‘Ovo ulaganje će činiti infrastrukturnu okosnicu Hrvatskog centra koralja Zlarin te će predstavljati temelj za održivo korištenje prirodne baštine i učinkovitije upravljanje posjetiteljima otoka Zlarina i okolnog područja. Obnovit će se četiri etaže kuće Kažerma ukupne neto površine 452,98 metra kvadratna, tri etaže kuće Šare, ukupne neto površine 204,52 metra četvorna, kao i dvorište između navedenih kuća veličine 87,50  kvadrata, a koje će nakon provedene obnove služiti kao prezentacijsko-edukativni centar’, ističu u šibenskoj gradskoj upravi.

Također, rekonstruirat će se put, koji vodi od obale do kuća Šare i Kažerma i međusobno ih fizički povezuje. Svrha ulaganja je poboljšana dostupnost obnovljenih kuća posjetiteljima, uključujući osobe s teškoćama u kretanju.

Ukupna vrijednost projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je oko 24,1 milijuna kuna, a rok provedbe je 36 mjeseci. Partneri na projektu su županijska javna ustanova Priroda, Turistička zajednica Zlarin i Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.