'Mogu sam, ali zajedno smo jači'

Pozitivna priča ide dalje: Općina Kistanje financirala opremanje igraonice za djecu

Općina Kistanje financirala je opremanje igraonice za djecu udruge Čarobni svijet. Na taj način već treću godinu za redom ostvaruje se dobra suradnja kninske udruge i Općine koje je od samog početka osiguravala djeci prostor, materijale i didaktiku za rad kao i stručno vodstvo.

– ‘Mogu sam, ali zajedno smo jači’. Ovom rečenicom jučer smo nastavili nevjerojatno dobru priču koju pričamo i živimo u našoj zajednici, stvarni smo pokazatelj kako dobra suradnja civilnog društva i lokalne vlasti i gledanje odnosno djelovanje prema istom cilju može učiniti život kvalitetnijim i ispuniti ga zadovoljstvom. Naša priča ostvaruje se u Kistanjama već treću godinu za redom kroz projekt ‘Korak bliže djetetu – učimo zajedno’. Najnovije vijesti takve suradnje upravo je jučer organizirana prva faza uređenja prostora igraonice u Kistanjama koji je opremljen novom pedagoški usklađenom opremom i namještajem čime ćemo boravak djece, njihove aktivnosti i učenje dovesti na viši nivo – poručila je Anita Ercegovac, predsjednica udruge Čarobni svijet.

Zadovoljstvo vodstva Općine, voditeljica projekta, volontera i mama bilo je više nego očito, komentari oduševljenja također pa možemo samo zamišljati kakva će tek lica djece biti u novom susretu u novoopremljenoj igraonici, dodala je Ercegovac.

– Upravo takvu priču ima Udruga za djecu ‘Čarobni svijet’ iz Knina koja šest godina na području Šibensko – kninske županije organizira aktivnosti prvenstveno za djecu predškolske dobi koja nisu uključena u institucionalne oblike odgoja i obrazovanja. Uz radionice u Kninu primjer dobre prakse je Općina Biskupija koja je vrlo brzo prepoznala vrijednost i kvalitetu ponuđenih sadržaja te je svojim ulaganjem i financijskom podrškom dovela do rezultata vrhunski opremljenu igraonicu sa stručnim vodstvom za djecu. Dobar primjer vrlo brzo se primjenio i u slučaju općine Kistanje gdje je u projekt uključeno 35 djece i njihovih roditelja kroz volonterske akcije, edukacije, izlete i sve ono što može poboljšati kvalitetu života i olakšati odgoj djece – zaključuje predsjednica Čarobnog svijeta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.