'Prve impresija'

Prva izložba Denisa Jakovljevića oduševila okupljene, a najviše simpatija osvojila je 92-godišnja baka

Denis Jakovljević svira kontrabas i bas gitaru, studira, u vlastitoj nakladi objavio je i knjigu poezije Bijeli zidovi, u tinejdžerskim godinama otkrio je ljubav prema književnosti, a prije nekoliko godina vratio se strasti koju je gajio od malih nogu – slikanju. Rezultat toga njegova je prva izložba ulja na platnu ‘Prve impresija’ koja je večeras otvorena u galeriji Gradske knjižnice koja je bila premala za sve one koji su došli vidjeti njegove radove.

‘Prilično neuobičajeno za mladog čovjeka i današnje vrijeme, on se naslanja na figurativnu likovno-umjetničku tradiciju, kako tematski tako i tehnički. Ova izložba je nastala i stasala u periodu od svega dvije godine. Realistički intonirane kompozicije ostvarene u najzahtjevnijoj likovnoj tehnici, ulju na platnu, govore nam rječito o ozbiljnosti pristupa likovnom izražavanju i disciplini karakterističnoj za ovog mladog autora’, stoji u opisu izložbe.

– On ne želi da ga se svrstava u hiperealiste niti on to želi postati. Želi ostvariti vezu sa modelom jer uglavnom se radi o ljudima koje poznaje i s kojima je intimno vezan. Njegovi portreti slikani su klasičnim akademskim stilom. Akademiju nije završio i možda je i ne planira jer ovako mu ostaje dovoljno prostora za izbor između brojnih interesa i ne opterećuje se potrebom da živi od svoje umjetnosti – kazala je Zdenka Bilušić.

Izložba počinje slikom Denisove 92-godišnje bake koja je pokupila simpatije svih okupljenih, a osim autoportreta i portreta ljudi s kojima je povezan, u galeriji možete vidjeti i pejzaže.

Jakovljević crta od malih nogu najviše inspiriran stripovima kao što su Alan Ford, Zagor i Tex, a kasnije starim majstorima poput Da Vincija, Rubensa i Carvaggia. Slikanjem se počeo baviti nakon desetogodišnje pauze inspiriran posjetima raznim svjetskim muzejima te unutrašnjoj potrebi za povrat likovnome izričaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.