Postavljene naljepnice

Šibenik grad s dva UNESCO-va spomenika: Odsada i na autocesti Zagreb – Dubrovnik

Jučer je promijenjen vizual to jest aplicirana je naljepnica na postojećoj turističkoj signalizaciji na autocesti Zagreb – Split – Dubrovnik i to na prilazima čvoru Šibenik sa sjeverne strane iz  smjera Zagreba i sa južne strane iz smjere Dubrovnika.

Kako se Šibenik jedini u hrvatskoj može podičiti sa dva Unesco-va zaštićena lokaliteta a i u svijetu je vjerovatno najmanji grad sa tim atributima, TZ grada Šibenika je inicirala  promijenu tj. nadopunu postojeće signalizacije na kojoj je bila samo Katedrala sv.Jakova, te je izrađena  potpuno nova naljepnica na kojoj je uz nju dodana i tvrđava sv.Nikole.

Hrvatske autoceste na svome području dozvoljavaju samo označavanje iznimno značajnih turističkih objekata/spomenika  te Nacionalnih parkova.

Nova naljepnica je izrađena po naputcima i  kriterijima Hrvatske autoceste, a rješenje je izradio akademski slikar i grafičar Zvonimir Vila dok je izvođač tvrtka Lineta  iz Šibenika. Radove su osiguravali djelatnici TJO Šibenik.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.