Visokorezolucijska šetnja Šibenikom

Šibenik ima novu atraktivnu web aplikaciju: ‘Bit će to jedinstveno iskustvo doživljaja grada’

Turistička zajednica grada Šibenika ima novu atraktivnu web aplikaciju, virtualnu šetnju s 360 panoramama. Aplikaciju je u potpunosti razvila tvrtka ‘360 provideo’ iz Zagreba, koja je ujedno i certificirana za objavu 360 fotografija na Google kartici i Google street view platformi, a vrijednost joj je 28 tisuća kuna.

– Web aplikacija ‘Šibenik 360’ predstavlja jedinstveno iskustvo doživljaja grada i okolice, te realniji pristup atrakcijama i ponudi grada. Šibenska turistička zajednica među prvima je u Hrvatskoj, prije šest-sedam godina, naručila izradu pogleda od 360 stupnjeva s pet-šest istaknutih lokacija. Tada se to radilo tehnologijom spajanja velikog broja fotografija. Moramo pratiti svjetske trendove i razvoj tehnologije pa smo se odlučili na izradu aplikacije pomoću drona u rezoluciji 250 megapixela iz koje sada možemo dobiti nekoliko tisuća fotografija – kaže Dino Karađole, direktor TZ Šibenika.

Nova aplikacija posjetiteljima nudi novo i drugačije iskustvo razgledavanja ponude grada Šibenika, te predstavljanje njegovih atrakcija uz mogućnost orijentiranja kroz prirodne, povijesne, kulturne i gastronomske znamenitosti. Projekt je moguće gledati na svim tipovima uređaja od PC-a, pametnog telefona ili tableta uz dodatnu mogućnost pregleda preko virtualnih naočala.

– Prva faza snimanja obuhvatila je šest lokacija: Dolac, tvrđave, Mandalinu, kanal Sv. Ante, Amadria Park i tvrđavu Sv. Nikole, unutar koji je označeno šest najvažnijih interesnih točaka koje će se nadopunjavati, a aplikacija će se naduponjavati i širiti na okolno prodručje. Mišljenja smo sa Šibenik na ovaj način može dodatno privuči goste. Današnja tehnologija omogućuje toliko detaljan prikaz da čovjek skoro i ne mora doći u samu destinaciju pa smo se odlučili zaustaviti snimanje na udaljenosti od nekih 50 metara kako ne bi otkrili baš sve – pojašnjava Karađole.

U virtualnoj šetnji Šibenikom možetu uživati na ovom LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.