Od većih dolazi još 'Oceana'

Šibenik je šesta hrvatska luka po broju uplovljavanja kruzera

Šibenik je od siječnja do kraja kolovoza šesta luka s najviše uplovljavanja brodova na kružnim putovanjima u Hrvatskoj. U Šibensku luku u tom je razdoblju po podacima Državnog zavoda za statistiku uplovilo 46 kruzera, dok je najposjećeniji Dubrovnik sa 339 uplovljavanja kruzera. Na drugom mjestu je splitska luka sa 175 brodova na kružnim putovanjima, treći je Zadar sa 77, četvrti Hvar sa 71, a peta Korčula sa 66 uplovljavanja.

Na razini cijele obale broj dolazaka kruzera porastao je ove godine za tri posto, a na njima je stiglo skoro 733 tisuće putnika ili sedam posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Najveći porast broja dolazaka kruzera ostvaren je u travnju.

Prema kalendaru Lučke uprave Šibenik na njihovim internetskim stranicama do kraja godine najavljeno je još 15 dolazaka brodova na kružnim putovanjima, a najveći među njima bit će ‘Oceana’ dužine 261 metar koji dolazi 14. listopada na putu iz Venecije prema Dubrovniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.