Moja gimnazija

Šibenska gimnazija broji 110 godina, a o tome možete pogledati i izložbu

Izložba ‘Moja gimnazija’ u povodu 110. obljetnice gimnazijskog obrazovanja u Šibeniku bit će otvorena u četvrtak u 19 sati u Gradskoj knjižnici.

Trajna gimnazija s kontinuitetom do danas utemeljena je 1909. godine. Nalazila se u današnjoj zgradi glazbene škole, u četvrti Draga. U današnju namjenski građenu zgradu podno Šubićevca preselila se u rujnu 1937. Za vrijeme talijanske okupacije Šibenika (1941.-1943.) djelovala je na talijanskom jeziku, dok je dio školske zgrade bio pretvoren u vojnu bolnicu.

Nakon Drugog svjetskog rata neko vrijeme je nosila ime “Gimnazija šibenskih heroja”. Šuvarovim obrazovnim reformama krajem 1970-ih je ukinuta kao gimnazija i preustrojena u Centar za odgoj i usmjereno obrazovanje Šibenik. 1991. reformom obrazovnog sustava ponovno je ustrojena kao gimnazija te imenovana po Antunu Vrančiću (1504.-1573.), šibenskom humanistu, kardinalu, diplomatu i piscu.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.