Projekt vrijedan oko 56 tisuća kuna

Sportski centar Bazeni Crnica dobit će prijenosni lift za osobe s invaliditetom

Sportski centar Bazeni Crnica dobiva prijenosni lift za osobe s invaliditetom za čiju je nabavu Ministarstvo hrvatskih branitelja Gradu Šibeniku dalo 25 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost projekta oko 56 tisuća kuna.

– Veseli nas što je Ministarstvo prepoznalo ovaj projekt te što će ulaz i izlaz u vodu na bazenu u Crnici konačno biti prilagođen našim najranjivijim sugrađanima. Bazenom upravlja Javna ustanova ‘Športski objekti Šibenik’, a koriste ga različite sportske udruge te brojni građani među kojima i osobe s tjelesnim invaliditetom, hrvatski ratni vojni invalidi te slabije pokretne osobe, stoga je bilo nužno olakšati im pristup bazenu. Realizacijom projekta svi oni moći će nesmetano koristiti bazen te provoditi terapiju plivanjem. Osim toga, u ovaj projekt uključila se i šira zajednica sudjelovanjem u humanitarnim akcijama kroz prodaju lampiona u sklopu Adventure te sudjelovanjem na ovogodišnjoj Biciklijadi kada su prikupljena sredstva preusmjerena udruzi Aurora koja skrbi o oboljelima od cerebralne i dječje paralize i ostalim tjelesnim invalidima – kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Grad Šibenik projekt prijenosnog lifta za osobe s invaliditetom prijavio je na Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstva hrvatskih branitelja koji je bio otvoren od 30. siječnja do 28. veljače, a po potpisivanju ugovora o sufinanciranju pristupit će se nabavi prijenosnog lifta te njegovoj ugradnji na bazenu u Crnici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.