Okrugli stol

Sve o prevenciji raka vrata maternice doznajte od ginekologa, epidemiologa i psihologa u Gradskoj knjižniciFoto: Ilustracija/Arhiva

Okrugli stol na temu ‘Prevencija raka vrata maternice’ bit će održan u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić 11. veljače s početkom u 19 sati. Ginekolozi, epidemiolozi i psiholozi na okruglom stolu raspravljat će o aktivnostima koje je moguće poduzeti kako bi se žene potaknulo na odlazak na preventivni pregled kod ginekologa i da donesu informiranu odluku o cijepljenju djece protiv HPV-a.

Gotovo svaki slučaj raka vrata maternice može se spriječiti cijepljenjem protiv HPV-a i odlaskom na pregled kod ginekologa. Najvažniji rizični čimbenici za nastanak raka vrata maternice su spolno prenosive infekcije s onkogenim HPV-om, rani početak spolnog života – prije 18. godine, mijenjanje spolnih partnera i pušenje cigareta.

Okrugli stol bit će održan u sklopu projekta ‘Ćakule o zdravlju’ Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.