U vrtiću Šibenska maslina grlili se veliki i mali: ‘Kad grlite dijete, zagrljaj nemojte otpustiti prvi’

Velikim brojem zagrljaja između velikih i malih, u DV Šibenska maslina u Šibeniku na najljepši je način obilježen Međunarodni dan zagrljaja, koji se diljem svijeta obilježava upravo danas, 21. siječnja.

Pa su se tako u svim objektima ustanove Šibenska maslina, vrtićima Vidici, Kućica, Veseljko, Pčelica, Radost i Jutro, uz osmijehe i međusobno razmjenjivanje dobrih vibracija, grlili roditelji i djeca, odgojitelji i zaposlenici.

Na najbolji su način potvrdili tvrdnje znanstvenika kako pozitivna iskustva poput grljenja  izazivaju snažne reakcije u mozgu djeteta čime se omogućava njegov brži razvoj.Psiholozi čak tvrde kako je svakome potrebno barem četiri do osam zagrljaja dnevno da bi preživio, a dvanaest da bi napredovao.

Stoga iz DV Šibenska maslina danas poručuju svim sugrađanima: pružite djeci mnoštvo zagrljaja i poljubaca, jer bez obzira na dob, učestali zagrljaji igraju važnu ulogu u emocionalnom i intelektualnom razvoju djeteta.

I na kraju djeca i odrasli iz DV Šibenska maslina ističu zlatno pravilo grljenja: kad grlite dijete, zagrljaj nemojte otpustiti prvi, jer nikad ne možemo znati koliko dugo djetetu treba zagrljaj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.