'Crazy labs'

Učenici i nastavnici OŠ Tin Ujević boravili pet dana u Portugalu okviru Erasmus+ projekta

Učenici i nastavnici osnovne škole Tin Ujević boravili su u portugalskom gradu Olhao u sklopu Erasmus+ projekta ‘Crazy labs’ od 11. do 15. studenog. Prva je to nizu od četiri mobilnosti koje će biti provedene u okviru dvogodišnjeg projekta.

– Sudjelovali smo na radionicama učenja jezika, učili o ljudskim osjetima te smo išli u adrenalin park. Bilo je jako poučno iskustvo te prigoda za naše učenice da upoznaju nove ljude, kulturu i običaje neke strane zemlje – ispričao nam je nastavnik Robert Šimić.

Šibenska ekipa imala je tako priliku razmjeniti iskustva i družiti se s kolegama iz Finske, Španjolske, Portugala i ostalih zemalja.

– U Portugalu smo testirali metode učenja stranih jezika te su učenici imali priliku učiti portuglaski, španjolski, finski i hrvatski kroz razne igre – kazala je koordinatorica projekta Marijana Mikulandra.

Inače, projekt je u provedbi suradnjom među četiri osnovne škole  koje se bave istraživanjem različitih metoda inkluzije.

– Naš cilj je razviti multikulturalne vještine, međureligijsku solidarnost, multisenzorni pristup učenju i poučavanju te rad sa životinjama – istknula je Mikulandra.

Na mobilnosti u Portugalu sudjelovale su učenice osmog razreda Tea Jukić, Ana Lovrić, Petra Lastvica, Lana Vrcić i Kiara šarić uz pratnju troje nastvanika, Marijane Mikulandre, Irene Erlić te Roberta Šimića.

Za iduću školsku godinu već je u planu provesti još dvije mobilnosti učenika, tako će na jesen 2020. godine posjetiti španjolski grad Piedras Blancas, a u proljeće 2021. godine finski grad Kalajoki.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.