Tradicionalni koncert

Zapjevalo se u Šibeniku u spomen na Joška i Tonija

Tradicionalni koncert ‘A i vi ste s nama iako vas nima’ u sjećanje na Joška Arasa-Biću i Tonija Grguričina  održan je večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

U spomen na prerano ugašene živote Joška i Tonija na koncertu su nastupili šibenski pop sastav ‘Emotion’, klapa ‘Stine’ iz Zagreba, zadarska pop senzacija ‘A.K.A. Crescendo’, klapa ‘Kumpanji’ iz Blata na Korčuli, Branimir Bubica i klapa Sebenico, te klapa ‘Munita’ iz Zadra.

Suorganizator koncerta je Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku.

Podsjetimo, najmlađa i najperspektivnija hrvatska klapa, šibenska Teuta, te je kobne večeri, prije 11 godina, nastupala na Večeri Šibenčana u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Na povratku u Split, 23-godišnji Toni Grguričin poginuo je na Borajskoj cesti u prometnoj nesreći. Teuta gubitak Tonija nije mogla preboljeti. Klapa se nedugo nakon njegove smrti ugasila, ali je i sa svojih pet godina rada ostavila dubok trag na hrvatskoj glazbenoj sceni. Rak pluća ugasio je, sedam mjeseci nakon Tonijeve pogibije, u 29. godini život Joška Arasa Biće. Fortica je nastavila bez Joška, ali u svakoj mogućoj prigodi posvećuje mu pjesme i događaje. Zajedno, bivša Teuta i Fortica svake godine odaju počast pokojnim prijateljima koncertom u šibenskom kazalištu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.