Za nasipanje čekaju povoljnu prognozu

Zeleni grad uređuje plaže: ‘Do 1. lipnja bit će spremno svih 12 lokacija’

Šibensko komunalno poduzeće Zeleni grad po odluci Gradskog vijeća od ove je godine preuzelo poslove održavanja, uređenja i pripreme za sezonu gradskih plaža. Njihovi radnici počeli su s tim poslovima od plaže Rezalište gdje trenutno uređuju zelene površine i obavljaju popravke na sustavu navodnjavanja.

– Naša je obaveza uređenje i održavanje ukupno 12 kupališnih lokacija na administrativnom području Šibenika. Tu spada čak šest lokacija na Brodarici, tri u Grebaštici, cijela dužina plaže na Jadriji te po dvije plaže u Zablaću, Zatonu i Žaboriću. Za taj dodatni posao koji traži cjelogodišnji angažman jer su mnoge plaže u zimskom razdoblju šetališta, iz gradskog proračuna u ovoj smo godini dobili 1.648.000 kuna – kaže Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada.

Zeleni grad će tako ubuduće postavljati plutajuće ograde kupališnih zona, kemijske WC-e, ali i obavljati dohranu šljunkom.

– Tijekom cijele godine radit ćemo na uređenju zelenih površina i čišćenju plaža koje održavamo. Jedan dan u tjednu izvan sezone praznit ćemo i košarice za otpatke na plažama jer su svi ti prostori izvan sezone svojevrsne šetnice. Na Jadriji smo morali privremeno ukloniti kantice jer su neki stanari oko njih napravili deponije kućnog smeća. U sezoni ćemo na svakoj od plaža imati svoje radnike koji će redovito održavati čistoću na plažnom prostoru – najavljuje Ljubičić.

Jedini posao na plažama koji ostaje u nadležnosti gradske uprave je postavljanje svlačionica sa reklamnim sadržajem, odnosno zakup prostora za reklamni sadržaj te održavanje rasvjete što obavlja koncesionar Grada.

– Vjerujem da ćemo ove godine sve gradske plaže pripremiti za sezonu bolje, kvalitetnije i na vrijeme, najkasnije do 1. lipnja. Jedino je pitanje u kojem trenutku odraditi nasipanje i ravnanje šljunka. Za taj posao pratit ćemo prognoze i nastojati ga odraditi nakon velikih juga. Zbog broja lokacija i potrebnih teških strojeva angažirat ćemo vanjske izvođače kako bi u isto vrijeme mogli odraditi što više posla, a dio će odraditi i naši radnici – najavljuje Ljubičić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.