PAUK UZVRAĆA: Petrina obmanjuje javnost lažima kako bi skrenuo pozornost sa sebe

Župan Goran Pauk priopćenjem je upravo reagirao na, kako u istome i piše, neutemeljene i izmišljene optužbe vijećnika Stipe Petrine, izrečene na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, za spornu dodjelu koncesije, kako bi ga, istaknuo je na početku priopćenja, diskreditirao kao župana i kao čovjeka. Nastavak priopćenja u narednim recima, Šibenski portal donosi u cijelosti.

‘Vezano za koncesiju za luku nautičkog turizma, Marina Pirovac iz 2013. godine, obavještavam javnost da se na službenim stranicama Županije još uvijek nalaze radni materijali koji se sastoje od prijedloga odluke o davanju koncesije, zapisnika i dopune zapisnika o pregledu i ocjeni pristiglih ponuda te zapisnika sa javnog otvaranja ponuda. Iz materijala je transparentno i vidljivo da je ponuda ADRIATIC CHARETER-a d.o.o. iz Sukošana ocjenjena kao valjana dok je ponuda SKYDEAL MARIN d.o.o. iz Šibenika ocjenjena kao nevaljana. Da je ponuda SKYDEAL MARIN d.o.o. ocjenjena kao valjana ista bi bila nepovoljnija prema kriterijima za odabir ponuditelja za koncesije na pomorskom dobru te ni u tom slučaju ne bi bila odabrana kao najpovoljniji ponuditelj.

Nakon odluke o davanju koncesije tvrtki ADRIATIC CHARTER-u d.o.o., u žalbenim rokovima SKYDEAL MARIN d.o.o. pisanim putem odustaje od daljnjih radnji vezanih za natječaj.  Nikakvih daljnjih žalbi u predmetnom postupku nije bilo.

Činjenica je da vijećnik Stipe Petrina obmanjuje javnost neistinama kako bi skrenuo pozornost javnosti sa sebe i kako bi zamaglio činjenicu da je uz naknadu za „volontersko“ obnašanje dužnosti načelnika u iznosu 6.183,67 kn neto primao i vijećničku naknadu kao član Županijske skupštine u iznosu od 1.955,50 kn mjesečno zbog čega je i kažnjen Odlukom Povjerenstva o sukobu interesa.

Nadalje, u ovom priopćenju dostavljam vam preslike dokumenata iz kojih je vidljivo da je Stipe Petrina potpisao izjavu da kao načelnik općine ne prima nikakvu naknadu, kao i preslike dokumenata kojima smo tražili od vijećnika Stipe Petrine da nam dostavi žiro-račun svoje političke stranke, budući banka dvije transakcije novčanih sredstava za rad političke stranke NLSP nije mogla sprovesti jer je račun zbog neispravnosti zatvoren.

U siječnju ove godine dostavljen je žiro-račun fizičke osobe na koji Županija ne može isplatiti sredstava. Na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, Stipe Petrina dostavlja Ugovor o otvaranju i vođenju transakcijskog računa na fizičku osobu s OIB-om  političke stranke Nezavisne liste Stipe Petrine bez potpisa i pečata banke.

Ostaje nam pitati se, čemu ovakve manipulacije sa računom i zašto politička stranka NLSP ne treba sredstva iz županijskog proračuna,  koja joj po zakonu i pripadaju ?!

S obzirom da se radi o novcu poreznih obveznika, a u vezi svega navedenog, izvijestit ćemo nadležna državna tijela ‘ – stoji u priopćenju koje potpisuje Goran Pauk, župan Šibensko-kninski, a istom je, kako i piše,  priložio dokumentaciju.

stipep

pdf

pdf1

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.