SLOBODARSKI AKTIVISTI PORUČUJU: Izađite na izbore i prekrižite – listić !

Slobodarski aktivisti pozivaju sve da izađu na parlamentarne izbore 8.11. i prekriže glasački listić, odnosno da ga učine nevažećim.

– Jedina sloboda izbora koju danas zapravo “imamo” jest sloboda zaokruživanja brojke na glasačkom listiću (mislite da je bitno koji broj zaokružite?). Ne postoji stvarna demokracija u partitokraciji (stranačkoj demokraciji), i ekonomski neravnopravnom i autoritarnom (diktatura krupnoga kapitala) sistemu! Vaše pravo glasanja je samo nametnuta iluzija da vi nešto odlučujete, iluzija koju vam sistem servira uredno zapakiranu u celofan višestranačja.
Svaki izbori, u ovakvom sistemu, su kazališna predstava pod imenom – referendum za smjenu postojeće vlasti. Političari žele osvojiti izbore praznim pričama o navodnom njihovom budućem radu za opće dobro, i tada je jedini društveno odgovoran i razborit čin izaći na biralište i preko glasačkog listića povući crtu. Ne izlaskom na izbore samo se održava ovakav sistem koji će to opravdati nezainteresiranošću ljudi za političkim procesom – odlučivanjem na izborima.
Svaki poništeni listić jasna je poruka – ja sam svjesni pojedinac koji ovim činom želim delegitimirati ovakav sistem.
Pozivamo sve da se pridruže ovoj direktnoj akciji i šire njenu ideju, pokažimo i dokažimo da nismo robovi sistema! – stoji u priopćenju za medije koje su poslali.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.