Adventurica oduševila najmlađe Šibenčane: ‘Želim da Galerija radi cijelu godinu i da me simpatija primijeti’

Završna izložba s preko 1.500 dječjih radova nastalih u sklopu ovogodišnje Adventurice, Adventurinog programa za najmlađe, održala se danas u Galeriji Matija.

– Tijekom skoro mjesec dana djeca su sudjelovala na brojnim radionicama, a posebno bih izdvojila radionicu reciklaže papira. Sav papir koji smo koristili na Adventurici i koji je ostajao kao otpad, reciklirali smo i napravili novi papir na kojima su ostavili poruke i želje za svoj grad. Nadamo se da će okvir s tim porukama naći neko mjesto u gradu. Zadovoljni smo kako je sve prošlo, a građani su na ovaj način dobili uvid koliko se toga može napraviti s vrlo malo intervencije – kazala nam je Maja Šintić, voditeljica Adventurinog programa za najmlađe, naglasivši da su od djece i roditelja dobili samo pozitivne reakcije.

adventirica1

adventiruca3

adventurica2

Adventurica je tako tijekom 25 dana ponudila 50 različitih  programa u kojem je sudjelovalo oko 1.500 najmlađih sugrađana, a uz njih, u kreativnom pogonu u Galeriji Matija sudjelovale su gotovo sve šibenske ustanove u kulturi, brojne udruge kao i pojedinci koji se bave kreativnim radom, a cijeli program Adventurice usko je vezan uz edukaciju o ekološkoj održivosti, odnosno uz glavnu temu šibenske Adventure, a održivosti realiziran je uz potporu i u suradnji s Nacionalnim parkom Krka.

adventurica

adventurica4

adventurica5

adventurica9

adventurica6

Jedan od najvećih iskoraka ovogodišnje Adventure definitivno je bila (re)organizacija ovogodišnjeg programa za najmlađe koji je, sve od 7. prosinca, za cijelo vrijeme trajanje Adventure, u preuređenom prostoru Galerija Matija svakodnevno nudio raznolik program, pa su našim najmlađima, osim brojnih radionica na temu recikliranja, bili ponuđeni i zabavni, interaktivni sadržaj, dječje predstave, čitanja priča, DJ radionica, izrada zdravih kolačića i napitaka, a po prvi put je u sklopu Adventure organiziran i dječji doček Nove godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.