Ako čujete ‘grmljavinu’ u Šibeniku, to je Velebit 18

Tupi zvukovi detonacija mogu se čuti cijelo jutro u Šibeniku, a riječ je o vježbi Velebit 18, odnosno o zračnom i pomorskom desantu na otoku Žirju, doznajemo na stranicama Ministarstva obrane.

Pucnjava je počela u 9 sati, a trajat će do 12.30 sati. Združene snage HV-a demonstriraju ubacivanje snaga Središnjice za obavještajno djelovanje te pomorski desant snaga mornaričko-desantnog pješaštva.

Na Žirju je nositelj snaga Flotila HRM-a i Obalna straža RH uz snage Zapovjedništva specijalnih snaga i Hrvatske kopnene vojske, a angažirano je preko deset plovila Hrvatske ratne mornarice.

Inače, sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske Velebit 18 – združena snaga, provodi se od 13. do 15. listopada na više lokacija u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata.

To je glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem sudjeluje 5,500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske.

(Naslovna fotografija: T. Brandt/MORH)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.