BARANOVIĆ: Odluka HRT-a je još jedan dokaz tradicije očuvanja bolesne bipolarne politike!

Svoj glas protiv, kako ju je slikovito opisao, skandalozne odluke HRT-a o predizbornom sučeljavanju samo četiriju lista stranaka i koalicija koje je u istom programu najavljeno za petak, 6. studenoga, podigao je danas i potpredsjednik Narodne stranke – Reformisti Petar Baranović.

-To je završna točka farse pogodovanja dvama velikim strankama s ciljem da se očuva bolesni bipolarni politički sustav, što im je prešlo u naviku. Napominjem da nije riječ o privatnoj televiziji. Hrvatska radiotelevizija javna je radijska i televizijska ustanova koju plaćaju svi građani i koja bi trebala biti na raspolaganju svim građanima i svim strankama.

Podsjetimo, prije koji dan, i predstavnici stranke Orah javno su se ‘pobunili’ protiv istog, kada im je, od strane Saše Runjića, ravnatelja HRT-ovog programa odgovoreno da ‘veću težinu imaju riječi onoga koji ima 40% podrške biračkog tijela od riječi onoga koji ima podršku od četiri ili manje posto’,  a pozvao se pritom i na diskrecijsko pravo.

Jučer je reagirao i Živi zid poručivši da će zbog ovakve cenzure blokirati ulaz na HRT, a dok čekamo odgovor na najnoviju ‘bunu’ protiv ove odluke, Vama, čitateljima i gledateljima HRT-a ostavljamo na razmišljanje je li ista odluka korektna. Po tome, naime, izgleda kao da uredništvo HRT-a odašilje poruku da mlade stranke nemaju ništa pametno za reći i da nisu dovoljno kompetentni i ozbiljni kandidati za sučeljavanje.

Koliko to govori o kompetenciji, profesionalnosti i ozbiljnosti HRT-ovog uredništva, dok čekamo reakciju na današnju Baranovićevu kritiku, ostavljamo Vama na procjenu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.