Besplatni obroci za šibenske osnovnoškolce: 3.300 djece jednom tjedno dobivat će voće i povrće

Osnovnoškolci na području grada Šibenika, njih 3.300,  od prošlog tjedna besplatno dobivaju sezonsko voće ili povrće, a sve u sklopu projekta Školska shema koji se financira iz Europskog fonda za garancije u poljoprivredi, a provodi posredstvom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na području cijele Hrvatske.

– Projektom je obuhvaćeno svih 3.300 osnovnoškolaca na području Grada Šibenika, koji će jednom tjedno besplatno dobivati sezonsko voće ili povrće, ovisno o odluci pojedine škole. Od sljedećeg mjeseca u određenim školama će započeti i tjedna isporuka mlijeka i mliječnih proizvoda za djecu od prvog do četvrtog razreda, čime se zaokružuje priča vezana uz osiguravanje besplatne prehrane – izjavio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

skolska shema02

Podsjetimo, projekt Školska shema usmjeren je prema usvajanju dobrih prehrambenih navika djece od najranije dobi koje utječu na kvalitetu života, te prema borbi protiv pretilosti uzrokovane, prije svega, lošim prehrambenim navikama. Glavni cilj je povećati potrošnju zdrave hrane kod djece u razrednoj i predmetnoj nastavi, te im na taj način uravnotežiti prehranu, omogućiti dodatni obrok svježeg voća i povrća, te promovirati zdrave prehrambene navike.

skolska shema01

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.