Biciklisti na Zlarinu, Brodarici, Jadrtovcu i u Donjem Polju dobivaju nova odmorišta, signalizaciju i klupe

Projekt  ‘Uređenje odmorišta na cikloturističkim rutama Zlarin i Brodarica – Jadrtovac – Donje Polje’ vrijedan nešto više od 219 tisuća kuna, Grad Šibenik privodi kraju.

– Projektom je predviđeno postavljanje odmorišta i signalizacije na deset lokacija na dvjema biciklističkim  stazama. Prostor je oplemenjen višenamjenskim klupama s integriranim sistemom za sakupljanje kišnice i zalijevanje stabala, odnosno  ukrasnog grmlja (sistem kap po kap) te stalkom za bicikle. Na ovaj način promiče se zaštita okoliša, očuvanje prirode te  razvoj održivog turizma, a inovativno, kreativno i ekološki prihvatljivo rješenje izradila je  tvrtka Idearium – priopćeno je iz šibenske gradske uprave.

Četiri odmorišta postavljena su na biciklističkoj stazi na Zlarinu, a privode se kraju i radovi na postavljanju klupa na  odmorištima  na stazi Brodarica – Jadrtovac – Donje Polje.

Projekt je sa 134.700 kuna sufinanciralo Ministarstvo turizma u sklopu programa razvoja javne turističke infrastrukture.

(FOTO: Ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.