Bodulići sa Zlarina spremni su za školu i još puno toga

Preznetacija projekta ‘Ja sam spreman’ održat će se danas u Zavičajnom muzeju Vesne Parun na Zlarinu u 19 sati. Projekt je namijenjen najmlađoj populaciji otoka – djeci predškolske dobi s ciljem revitalizacije života na otoku Zlarinu kroz raznolik edukativno-kreativni program.

Osim provedbe tematskih radionica vezanih isključivo za upis u osnovnu školu, kao što su osnove pisanja i čitanja te matematike, osmišljen je cijeli niz drugih radionica i mini školica, kako bi se djecu osvijestilo o važnosti očuvanja kulturne baštine, brige o okolišu i recikliranju te im proširilo zanimanja za sport, likovnu umjetnost, informatiku i engleski jezik.

– Projektom predškolskog ‘Ja sam spreman’ je u potpunosti financirano od Ministartsva regionalnog razvoja i EU fondova. Projektom smo pripremili naše malene ne samo za osnovna znanja koja su im potrebna za upis u školu, već nam je cilj bio pobuditi im interes za likovnu umjetnost, sport, engleski i informatiku, te ih osvjestiti o važnosti očuvanja naše baštine, narječja i naravno okoliša. Premda je službeno završen projekt imamo u planu nastaviti s većinom aktivnosti upravo zbog velikog interesa i zadovoljstva djece i naših voditelja – volontera – kaže predsjednica udruge roditelja i djece Bodulići, Suzana Smirčić.

Projekt je trajao od rujna 2017. pod budnim okom nekolicine učitelja i stručnih osoba za svaku pojedinu školicu. Premda je danas službeno završen, zbog velikog zadovoljstva i interesa dionika projektne aktivnosti će se nastaviti provoditi kroz redoviti rad Igraonice. Financirano sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.