‘Čitaj mi’: Poklonite slikovnicu i obradujte mališane na Dječjem odjelu

U povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, provodi se akcija darivanja slikovnica.

 Prikupljanju slikovnica i dječjih knjiga pod geslom ‘Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!’, koje se u sklopu nacionalne kampanje ‘Čitaj mi’ organizira već četvrtu godinu zaredom, priključila se i Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik.

Iz Gradske knjižnice Juraj Šižgorić pozivaju djecu i odrasle da slikovnice koje im više ne trebaju i ove godine donesu na Dječji odjel, a knjige će kasnije biti prosljeđene dječjem odjelu bolnice u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, Caritasu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji. Međunarodni dan darivanja knjiga volonterski je projekt koji se obilježava 14. veljače darivanjem vlastitih knjiga ili slikovnica čime djeca međusobno dijele radost čitanja te istovremeno pomažu drugoj djeci. Osim slikovnica i knjiga mogu se donijeti i očuvane dječje igračke.
Čitanje je važno jer obogaćuje dječju maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže djeci da zavole knjige i ono najvažnije – zabavno je!

 

Radionice za djecu

Ispričajmo priču kroz pokret, pjesmu i lutke. Napravimo zajedno igrokaz, izradimo lutke, posudimo im glasove i oživimo likove!

Nakon uspjeha radionice 1,2,3 priča!, koja se na Dječjem odjelu Knjižnice održavala tijekom zimskim praznika, odlučili smo nastaviti s istom pa u subotu, 11. veljače, s početkom u 11 sati kreće radionica koja je namijenjena djeci od šest do devet godina.

Također u subotu, 11. veljače, s početkom u 10 sati na Dječjem odjelu Knjižnice kreće i radionica engleskog jezika namijenjena djeci od četiri do šest godina.

Svi zainteresirani roditelji mogu prijaviti djecu u Knjižnici ili na broj telefona 022/201-280.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.