Dogradonačelnik Rakić primio mlade iz devet europskih zemalja

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić primio je danas polaznike projekta ‘Youth Work in the Digital Era’ odnosno ‘Rad s mladima u digitalnom dobu’ kojeg provodi Nezavisna udruga mladih iz Lepoglave.

Mladi iz devet europskih zemalja – Malte, Bugarske, Rumunjske, Italije, Slovenije, Mađarske, Poljske, Estonije i Hrvatske, predstavnici različitih nevladinih organizacija, borave od sutra u Šibeniku gdje se u sklopu projekta osposobljavaju za korištenje online alata u svom radu.

Ovo je već druga godina da su predstavnici Nezavisne udruge mladih iz Lepoglave izabrali upravo grad Šibenik za provedbu svog međunarodnog projekta.

– Drago nam je što ste ponovno odabrali naš grad za mjesto susreta i međukulturalne suradnje. Osim što je Šibenik grad- prijatelj djece, u posljednjih nekoliko godina, mnogo ulažemo u različite projekte koji se tiču mladih. Od razvoja visokoškolskih ustanova do brojnih radionica koje se provode s mladima u Urbanom centru u Šibeniku. Vjerujemo kako ćete u našem gradu steći nova znanja i iskustva te ih prenijeti u svoje zemlje – kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Cilj projekta ‘Youth Work in the Digital Era’ je osiguravanje boljeg utjecaja, vidljivosti i povećanja razine online angažmana te sudjelovanja ciljanih skupina, a projekt financira Europska komisija u sklopu Erasmus+ programa.

pasko rakic erasmus

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.