Europarlamentarac Jozo Radoš zainteresirao je studente šibenskog veleučilišta za nadolazeće Europske izbore

Studenti šibenskog Veleučilišta danas su poslušali predavanje o nadolazećim Europskim izborima, a dijalog sa europarlamentarcem Jozom Radošem ‘Europski izbori: Hoćete li iskoristiti svoje pravo glasa?’ očito je izazvao zanimanje studenata jer su napunili veliku dvoranu veleučilišta.

Okupljene je najprije pozdravio zamjenk gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta , a porom su djelatnici šibenskog  EDIC-a u kratkoj su prezentaciji predstavili kampanju ovajputglasam.eu i studentima pobliže objasnili način na koji funkcionira Europski parlament.

Profesor Veleučilišta Ljubo Runjić održao je kratko predavanje pod naslovom ‘Institucije EU’, a studentima je na kraju o ulozi i važnosti zastupnika u EU parlamentu pričao i europarlamentarac Jozo Radoš, koji im je iz prve ruke prenio svoja iskustva o radu. Po završetku predavanja studenti su dobili priliku da zastupniku  postavljaju pitanja o svemu što ih zanima, a razvilo se i nekoliko zanimljivih rasprava.

Događaj su organizirali  Europe direct centar grada Šibenika i šibensko veleučilište s ciljem da motiviraju mlade glasače za izlazak na predstojeće izbore za EU parlament.

(FOTO Europe Direct Šibenik)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.