FOTO Barake u Ulici Matije Gupca sravnjene sa zemljom

Barake u ulici Matije Gupca u kojima su se nalazili Centar za socijalnu skrb, Udruga invalida i Udruga Albanaca Šibensko-kninske županije srušene su danas u cijelosti.

Rušenje baraka i preseljenje Centra za socijalnu skrb u bivšu upravnu zgradu TEF-a, na kojoj posljednih nekoliko dana traju radovi, šibenski gradonačelnik je najavio još u listopadu prošle godine nakon sastanka s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadom Murganić.

–  Ono o čemu ćemo se nastojati, ja se nadam, dogovoriti je rješavanje ili barem načelni dogovor u pokušaju rješavanja prostornih problema s kojima se suočava naš Centar za socijalni rad. Oni su na nekoliko lokacija u gradu, a ja bih rekao kako, na žalost, ni jedna od njih nije adekvatna niti primjerena i obimu i značaju posla kojim se oni bave – kazao je tada Burić koji je lani u više navrata najavljivao kako će  pararelno s nastavkom projekta izgradnje nove kanalizacijske mreže ‘Aglomeracija Šibenik’ biti odrađena rekonstrukcija Ulice Matije Gupca s izgradnjom pločnika i parkirališnog prostora za stanare te ulice na mjestu srušenih baraka.

barake barake1

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.