FOTO Burić predao vlast, maškarano ludilo zavladalo gradom

Grad Šibenik, u suradnji s Društvom Naša djeca Šibenik, dječjim vrtićima i osnovnim i srednjim školama te udrugama građana organizira ‘Šibenski karneval 2017.’ koji će trajati od 18. do 28. veljače.

Primopredaja gradskih ključeva maškarama održana je danas na Trgu Republike Hrvatske gdje je gradonačelnik Šibenika Željko Burić predao vlast u ruke maškara.

– Nosevi su vam crveni, a obrazi rumeni. Pa ipak, ja vam vjerujem! Vjerujem da ćete se dobro brinuti o najstarijem izvornom hrvatskom gradu, baš onako kako on to i zaslužuje, tim je riječima gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić predao danas ključeve grada maškarama.

makare maskare1 maskare2 maskare4 maskare5 maskare7 maskare8 maskare9 maskare11 maskare15 maskare16 maskare18 maskare22

Na pokladni utorak, 28. veljače, održat će se tradicionalna velika maškarana povorka i prigodni program na Trgu Pavla Šubića I, ispred zgrade Županije, kada će biti pročitana optužnica i obrana te presuda Krnji. Nakon spaljivanja Krnje, krivca za sve nedaće u protekloj godini, bit će održan ples pod maskama na otvorenom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.